Smary specjalistyczne
U nas mogą Państwo zakupić smary specjalistyczne, znajdujące zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu. W ofercie mamy takie produkty jak:
- MIND SWRL
- MIND 109
- MIND 101 SW
- MIND 101 SŁ
- MIND 102 SŁ
- MIND 103 SŁ
- MIND UL 27
Smary do łańcuchów
Łańcuchy to elementy, które wymagają stosowania odpowiednich środków smarnych. Smary 101 SŁ, 102 SŁ i 103 SŁ, są przeznaczone do pielęgnacji i zabezpieczania ich powierzchni. Zawierają w swoim składzie środki, które chronią węzły tarcia w różnych warunkach, m. in. gdy dochodzi do tarcia ślizgowego, jeśli mamy do czynienia z bardzo dużym zanieczyszczaniem lub sporym naciskiem jednostkowym. W sprzedaży mamy smary o konsystencji płynnej, półpłynnej i stałej.
Smar MIND 101 SŁ
Smar MIND 101 SŁ posiada konsystencję stałą. Stosuje się go do łańcuchów prostego typu, o większych wymiarach i dużych luzach. Produkt nadaje się do wykorzystywania w miejscach, w których występują duże obciążenia i spore zapylenie, a także praca udarowa.
Najczęściej stosowany jest do łańcuchów transportowych, które pracują na zewnątrz. Bardzo dobrze chroni przez zanieczyszczeniami i korozją.
Smar MIND 102 SŁ
Smar MIND 102 SŁ ma konsystencję półstałą. Wykorzystuje się go do łańcuchów smarowanych zanurzeniowo i okresowo. Ma zdolność tłumienia drgań oraz łagodzi pracę udarową.
Smar MIND 103 SŁ
Smar MIND 103 SŁ jest produktem przeznaczonym do łańcuchów pracujących w dość dobrych warunkach i w małym stopniu zanieczyszczenia. Można je wykorzystywać w smarowaniu wymuszonym lub ciągłym. Można stosować go do okresowego smarowania poprzez zanurzenie w podgrzanym produkcie (60 – 70°C).
Lp. |
Nazwa produktu |
Zastosowanie |
Opakowania |
1 |
MIND SWRL
|
- urządzenia pracujące pod dużym obciążeniem, udary, wibracje - uszczelnienie w labiryntach - zakres temp. pracy –20 do 180oC |
400g, 1 kg, 5 kg, 20 kg, 50 kg |
2 |
MIND 109
|
- przy bardzo niskich temperaturach –70oC - przemysł wydobywczy i przetwórczy (gaz, ropa) - urządzenia transportowe - temp. pracy –70 do 160oC |
1 kg, 5 kg, 20 kg, 55 kg |